Докато  не се очерта коалиция, такава се оформи в пленарна

...
Докато  не се очерта коалиция, такава се оформи в пленарна
Коментари Харесай

В пленарна зала коалиция се зае да сменя шефа на Сметната палата

Докато  не се очерта коалиция, такава се оформи в пленарна зала. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък " желаят премахване на шефа на Сметната палата Цветан Цветков, като оферират неговото място да се заеме от Горица Николова-Кожарева, сега заместител. Дебат по тематиката тече в дневния ред на Народното събрание.

Надежда Йорданова от Демократична България " изиска със старта на диалозите първо да се качи документът с претекстовете, защото не е забележим на уеб страницата на Народното събрание.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев й го изчете.

Десислава Атанасова от ГЕРБ уточни претекстовете: Не са представяни одити, не е имало надзор върху Сметната палата. Председателят на Сметната палата е с изминал мандат от една година и не поставя грижи да действа, както изисква законът.

Асен Василев изрази мнение, че това е скандално. " От през днешния ден за през днешния ден решавате без претекстове. Не е по законов ред, в живота на този парламент няма да се назначи нов, Сметната палата има единствено одит за съгласуемост, в случай че желаеме законодателни промени ", уточни той.

Костадин Костадинов похвали работата на Сметната палата, тъй като проверявала " Възраждане " няколко пъти. Той разгласи, че ще поддържат промяна, изключително след приключване на мандата, само че не в този миг. Явно е сменил Бога, на който се моли ръководителят на Сметната палата, позволи той.

Лов на рибка-бананка - по този начин дефинира схемата Христо Иванов от Демократична България. А Йордан Цонев изиска да разясни какво значи репликата му: Сваляне на мацка.

Асен Василев изиска да се отвори законова процедура за избор на началник на институцията.

Корнелия Нинова взе думата, с цел да нападна Асен Василев: " Да бяхте пристигнали да създадем държавно управление, да се отвори процедура за избор на ръководител на Сметната палата. "

Мартин Димитров даде за образец дейностите по време на ръководство на шефа: 500 млн. лв. изчезнали за язовири. Как няма да ви сменят, ще ви сменят, безапелационен е той. Димитров даде за образец и отчети за Българската банка за развиване и отчети на Министерство на стопанската система, както и тези, които непосредствено разкриват схемите на ин-хаус процедурите.
 Българската банка за развиване с нови изпълнителни шефове
Българската банка за развиване с нови изпълнителни шефове

В управлението на ББР влизат Илия Караниколов и Иван Церовски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР